Friday, September 3, 2010

Два-три медала е целта на българския отбор на Световното по борба

Два-три медала е целта пред българския отбор за предстоящото световно първенство по борба, което ще се проведе от 6 до 12 септември в Москва.
  
"Конкуренцията е изключително голяма и затова спечелването на 2-3 медала ще ни удовлетвори", заяви генералният секретар на БФБорба Валентин Савов.
  
Най-голямата ни надежда за титла Станка Златева в момента е във военна болница, където се възстановява от инфекция след ухапване от насекомо, предаде БТА. До началото на световното първенство тя ще бъде на антибиотици.
  
"Надяваме се до нейния старт точно след седмица (10 септември) Златева да е в състояние да се бори", заяви личният й треньор Симеон Щерев.
  
Най-добрият ни състезател в свободния стил Радослав Великов (55 кг) пък е измъчван от травма на врата и изтръпване на едната ръка. Великов, Анатолий Гуйдя (60 кг) и Кирил Терзиев (74 кг) са надеждите ни за медали при свободняците. Дебютант тук е Любен Илиев (96 кг), който идва от по-долната категория до 84 кг.
  
Старши треньорът на класиците Братан Ценов също има доста проблеми заради контузени състезатели. Световният шампион от Баку'07 Явор Янакиев (74 кг) претърпя операция от дискова херния на шийни прешлени точно в навечерието на шампионата.
  
"Операцията премина успешно, в момента Янакиев е добре, но да видим как ще протече неговото възстановяване", заяви Ценов. При най-тежките (120 кг) пък няма да имаме представител поради заболяване на титуляра Иван Иванов. Своя дебют ще направи бившият европейски вицешампион за юноши Емилиян Тодоров (до 66 кг).

Състави на българските отбори за световното първенство по борба от 6 до 12 септември:

-класически стил-
  
55 кг: Венелин Венков
60 кг: Иво Ангелов
66 кг: Емилиян Тодоров
74 кг: Илиян Георгиев
84 кг: Христо Маринов
96 кг: Калоян Динчев
120кг: без български участник

- жени -
  
59 кг: Тайбе Юсеин
63 кг: Елина Васева
72 кг: Станка Златева
  
- свободен стил -
  
55 кг: Радослав Великов
60 кг: Анатолий Гуйдя
66 кг: Исмаил Реджеп
74 кг: Кирил Тезиев
84 кг: Михаил Ганев
96 кг: Любен Илиев
120кг: Димитър Кумчев

No comments:

Post a Comment