Friday, August 27, 2010

Ливърпул се договори с Барса за Масчерано

Хавиер Масчерано е на път да премине в испанския гранд Барселона, след като от Ливърпул потвърдиха, че са договорили условията по трансфера с испанския гранд, съобщава днес "Дейли Мейл".
По-рано тази седмица мениджърът на "мърсисайдци", Рой Ходжсън настоя, че аржентинецът ще остане на "Анфийлд" в оставащите му две години от договора с клуба, ако никой не плати исканата за него цена.
Но сега 26-годишният футболист, който бе свързван и с преминаване в италианския Интер при бившия наставник на Ливърпул Рафаел Бенитес, е все по-близо до трансфер на "Камп Ноу".
В съобщение на официалния сайт на Ливърпул се казва: "Футболен клуб Ливърпул договори условията за трансфера на Хавиер Масчерано в Барселона. Сега испанският клуб има разрешение да преговаря с аржентинския полузащитник".
Капитанът на аржентинския национален отбор, който има договор с тима от града на Бийтълс до 2012 година, бе категоричен, че иска да напусне Ливърпул, за да се събере със семейството си, което отказва да се премести в Англия.
Официалният сайт на Барселона също потвърждава новината: "Футболните клубове Барселона и Ливърпул се договориха за трансфера на Хавиер Масчерано за четири години в испанския тим. Барселона ще оповести подробности по сделката веднага щом играчът премине задължителните медицински прегледи и сделката бъде финализирана. Надяваме се, че Масчерано ще дойде в Барселона този уикенд".

No comments:

Post a Comment