Thursday, August 12, 2010

Надал и Джокович с победи в Торонто

Световният номер едно в тениса Рафаел Надал изигра първия си мач след успешния финал на Wimbledon на 4 юли. Испанският левичар победи Станислас Вавринка със 7:6(12), 6:3 и се класира за третия кръг на турнира от сериите „АТР 1000" в Торонто, Канада. Успех записа и вторият поставен Новак Джокович.

Първият сет на мача на двукратния шампион в състезанието Рафа с олимпийския шампион на двойки продължи цели 92 минути. Надал проби в началото, но Вавринка върна брейка. Така се стигна до маратонския тайбрек, в който имаше точно 26 разигравания. Това беше най-дългия тайбрек в цялата кариера на испанеца. Във втората част лидерът в схемата проби за 3:1 и устоя до края на мача.

„Целта ми беше да спечеля при завръщането. Винаги е трудно, след като не си играл известно време. Опитвах се да намеря своя ритъм. В тайбрека имаше напрежение при всяка точка. Но като го спечелих, повиших увереността си", заяви след успеха Надал.

Следващият съперник на левичаря от Манакор е южноафриканският тенисист Кевин Андерсън.

Партньорът на двойки на Рафа в Торонто Новак Джокович също трябваше доста да се изпоти. Белградчанинът надигра Жюлиен Бенето от Франция със 7:5, 7:5. Ноле се спаси с пробиви в края на двата сета в иначе равностойния двубой. Следващият съперник на сърбина е Виктор Ханеску от Румъния.

Миналогодишният шампион от Канада Анди Мъри също спечели във втори кръг. Шотландецът се справи с Ксавие Малис от Белгия със 7:5, 6:2. Четвъртият поставен Мъри излиза срещу №15 Гаел Монфис от Франция, надделял над холандеца Тимо де Бакер със 7:5, 6:3.

No comments:

Post a Comment