Tuesday, August 10, 2010

Капело се тормози

Фабио Капело не успя да намери решение на проблемите на английския национален отбор по футбол по-малко от месец преди европейската квалификация срещу България на "Уембли". Той обвини футболистите си в липса на самочувствие, но не успя да съобщи как точно ще преодолее проблема.
Капело отговори със свиване на рамене и намръщена физиономия. В едно нещо той все пак беше категоричен - Англия ще играе със състав от световните финали в контролата с Унгария, за да обере освиркванията на феновете.
След като се изложи на пресконференцията, Капело, известен като един от най-добрите психолози в съвременния футбол, побърза да защити своята репутация. Той каза, че три европейски гранда са се опитали да го "отмъкнат" от националния отбор на Англия, но отказа да назове имена.
"С мен се свързаха хора от три доста важни клуба в европейския футбол. Не искам да говоря за тях, защото уважавам изключително много треньорите, които работят начело на тези отбори", заяви Капело. Той се измъкна от почти неизбежно уволнение от поста си, след като англичаните загубиха с 1:4 от Германия на световните финали.
Бившият треньор на Милан, Реал Мадрид, Рома и Ювентус продължи да измисля причини за отпадането от Мондиала, които са далеч от чисто футболните. Той каза, че неговите футболисти страдат от липса на самочувствие. Все пак италианският специалист добави, че има една футболна причина - незачетеният гол на Лампард срещу третите в света.
"Ключът е в главите на футболистите ни. Все още не съм сигурен какво трябва да направя, за да се подобри психическото им състояние. В този момент нямам идея. Знам само, че не играхме
със самочувствие, а със страх от противника", добави той.
Капело предупреди футболистите от английския национален тим, че най-вероятно ще бъдат освиркани от публиката при първата си поява на "Уембли" след фиаското на световните финали. Това ще се случи още тази седмица в контролата срещу Унгария, която се явява последна проверка за световните шампиони от 1966 година преди европейската квалификация срещу България.
"Ще започна с титулярен състав от футболисти, които играха на световното първенство. Това е сигурно, защото те трябва да отнесат освиркванията. Аз също. Очаквам тези освирквания. Защо не? Печелим заедно, губим също заедно. Винаги съм уважавал феновете, но аз съм селекционерът. Те трябва да ме освиркат, както ще го направят и с футболистите", категоричен е националният селекционер на Англия.

No comments:

Post a Comment