Wednesday, October 13, 2010

Спорт - Насилие и на мача Италия - Сърбия

Мачът между Италия и Сърбия в рамките на квалификациите за Европейското първенство по футбол е централна тема в сръбските медии днес.
Мачът между Италия и Сърбия за квалификациите за Европейското първенство беше прекъснат на седмата минута при резултат 0:0, заради безредици от гостуващата агитка, пише ”Блиц”. Мачът беше насрочен за 20:50 часа местно време, но закъсня с половин час, тъй като сръбските запалянковци започнаха да режат защитната мрежа и да хвърлят димки в терена. Запалиха албанското знаме и хвърляха седалки по оградата. Междувременно на терена се появиха полицаи, бяха извадени и маркучи, за да се справят с агитката. До контакт между полицията и агитката не се стигна.
Най-големият срам на сръбския спорт, е заглавието на ”Политика”.
Мачът между националните отбори по футбол на Италия и Сърбия беше прекратен след 7 минути, заради безредиците, които предизвикаха сръбските запалянковци. Мачът започна след 35 минути закъснение, тъй като около 2000 сръбски запалянковци хвърляли димки и бомбички на терена, а нападнали и сръбския вратар Владимир Стойкович. Мачът започна, когато сръбските футболисти помолили агитката да се укроти. Новото прекъсване е бил при първото нападение на вратата на Италия, когато отново започнали да падат бомбички на терена.
Безредиците на мача Италия - Сърбия станаха три дни след насилието в Белград по време на гей парада в неделя. Тогава пострадаха над 150 души, десетки бяха арестувани.

No comments:

Post a Comment